daıre testreeler

HSS Daire Testere Nedir?

HSS, İngilizce High Speed Steel (Yüksek Hız Çeliği) tanımının kısaltmasıdır. Adından da anlaşılacağı üzere bu tür testere bıçakları, yüksek sıcaklık ve hızda kesim işlemi yapmak üzere tasarlanmıştır. HSS testere bıçakları soğutma suyu entegreli makinelerde kullanılır.

“Soğuk testere” olarak da adlandırılan HSS daire testere bıçağı ile kesim yapıldıktan sonra hem kesilen metal malzeme hem de bıçaklar soğuk kalır.

HSS testere bıçaklarının popülaritesi, taşlama makinelerindeki teknolojik gelişmeler sayesinde artmaktadır. Bu tür bıçaklarda kesim başına maliyet düşüktür.

HSS Daire Testere Bıçağının Özellikleri Nelerdir?

İçerisinde belirli oranlarda Karbon, Tungsten, Krom, Molibden Vanadyum gibi elementler bulunur. Kesme sıcaklığı çok yüksektir. Sıcaklık 600 C° üzerine çıktığında dahi sertliğinde önemli bir azalma olmaz. Kesme hızı dakikada 60 metreden fazlaya ulaşabilir. Bu bıçağa “yüksek hızlı” denmesinin teknik sebepleri bu şekilde özetlenebilir.

HSS Daire Testere Bıçakları Nerede Kullanılır

HSS daire testere ile tüp, boru, levha, plaka ve çubuk gibi pek çok form ve boyuttaki malzeme kesilebilir. Karbon çelikler, ince cidarlı çelik borular, profiller, alaşımsız çelikler gibi metal malzemeler bu bıçaklar kullanılarak kesilebilir.

HSS Daire Testerelerdeki Diş Formlarına Göre Kesilecek Malzemeler

Farklı diş formlarında HSS testerelerle farklı performanslar elde edilir. Üretimi verimli hale getirip maliyetleri düşürmek için, malzemeye uygun doğru diş formlarının seçilmesi gerekmektedir.

Diş Formu “A” & “AW”

Yaklaşık 3mm.’ye kadar diş aralığı vardır. Pirinç malzeme kesimi için uygundur. Diş formu “A” kanal açmayı sağlar. “AW” formdaki dişler alternatif olarak eğimlidir.

Diş Formu “B” & “BW”

Demir dışı metallerden yapılmış profil ve borular ile çelikleri kesmek için uygundur. Diş Formu “B”, çok ince cidarlı borular ve profiller için özelleştirilmiştir. “BW” olduğunda ise dişler alternatif olarak eğimlidir.

Diş Formu “HZ”

Bu diş formu “C” form olarak da bilinir. Bu formda dişler kesme ve bitirme sistemine göre taşlanır. Katı malzemeleri kesmek için uygundur.

Diş Formu “CB”

Bu form en çok boru ve profil kesiminde etkilidir. Yüksek kesme hızlarında çapak oluşumunu en aza indirme özelliği vardır. Yüksek hız sağladığı için güçlü bir motora ihtiyaç duyar. Yüksek hızda çalışırken boruların cidarları (çeperleri) çok ince olmamalıdır.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.