HSS Daire testereler, uzun ömürlü kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Düzenli bakım yaparak testerenizin ömrünü korumaya ve kesim kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabilirsiniz.

HSS Daire Testere Bakımında Dikkat Edilecek Noktalar

  1. Testere bıçakları aşırı nem ve rutubete maruz bırakılmamalıdır.
  2. Testere bıçakları temiz tutulmalıdır. Birikmiş toz, sıvı ve diğer atıklar bıçakları köreltebilir, sürtünmeye neden olabilir.
  3. Testere bıçakları kesinlikle tel fırça ile temizlenmemelidir. Naylon bir fırça kullanabilirsiniz.
  4. Testere, amacına uygun hızda ve talimatlara uygun kullanılmalıdır.
  5. HSS daire testere, uygun iş parçası üzerinde kullanılmalıdır.
  6. HSS daire testereler uygun soğutma sıvısı ile birlikte kullanılmalıdır.

Bakım İpuçları

1. Testere bıçağını düzenli olarak temizleyin

Her kullanımdan sonra testere bıçağı üzerinde kalan metal talaşları ve tozlar fırça ve basınçlı hava yardımıyla temizlenmelidir. Zift oluşumunu engellemek için bıçak temizleyici ürünler kullanılabilir. Temizleme işleminden önce fişin çekili olduğundan emin olmalısınız. Testerenin tutma yerlerindeki pislikler kayganlaşıp aletin elinizden kaymasına neden olabilir. Bu nedenle nemli bir bez yardımıyla aletin her yerini silebilirsiniz.

2. Testere bıçağı hizalamasını kontrol edin

Yanlış hizalanmış testere bıçağı hem motora hem kendisine zarar verebilir. Ayrıca yapılan kesimler eşit olmaz. Bu nedenle hizalamanın düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.

3. Hareketli parçaları yağlayın

HSS daire testerenin dişlileri, milleri ve yatakları gibi hareketli parçaları uygun şekilde yağlanmalıdır. Testerenin kullanma kılavuzunda önerilen yağlayıcı tipi ve önerilen yağlama sıklığı uygulanmalıdır. Aşırı yağlama nedeniyle parçalar üzerinde kir birikebileceği unutulmamalıdır.

4. Elektrik kablosu ve fırçaları kontrol edin

Elektrik kablosunda bir hasar olup olmadığı kontrol edilmeli, hasar varsa kablo değiştirilmelidir. Daire testere motorundaki fırçaların da düzenli olarak değiştirilmesi gerekir.

5. Testereyi düzgün saklayın

Testerenin kullanılmadığı durumlarda uygun depolama yapmak, cihazın ömrünü etkileyen önemli bir detaydır. Uzun süre kullanılmadığı durumlarda tozdan korumak için örtülmeli, kuru ve nemsiz bir ortamda saklanmalıdır.

6. Dişleri kontrol edin

Daire testere bıçaklarının körelmesi sonucunda makine daha çok kuvvete ihtiyaç duyar, bu da daha fazla sürtünme ve ısınma anlamına gelir. Dolayısıyla testere dişleri kullanım öncesinde kontrol edilmeli, körelmişse bilenmeli ya da değiştirilmelidir. Elmas uçlu eğeler yardımıyla bileme yapılabilir.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.