HSS Daire Testere Bıçağı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüksek hız çeliğinden üretilen HSS Daire Testere Bıçakları bilenmesi kolay, dayanıklı ve ekonomik oldukları için yaygın olarak kullanılırlar. Kesme sıcaklıkları 600 derecenin üstüne çıksa bile bıçağın sertliğinde azalma olmaz. Karbon çelik, profil gibi metallerin yanı sıra farklı şekil ve boyutlardaki plastikler ve demir dışı malzeme kesimleri için de HSS testere bıçakları tercih edilir. Hızlı ve temiz kesim yapmaları en büyük avantajlarıdır. Ancak kesimi planlanan projeye uygun HSS Daire Testere Bıçağı seçerken bazı kriterlere dikkat etmek gerekir.

1- HSS Daire Testere Diş Sayısı

HSS testere bıçağı seçerken dikkat edilecek en temel özellik, diş sayısıdır. Çünkü testerede yer alan diş sayısı, kesimin temiz ve pürüzsüz olması ile yakından ilgili bir özelliktir. Diş sayısı arttıkça yapılan kesim daha pürüzsüz ve temiz olur. Özellikle işlem sonrasında pürüzsüz yüzey hedeflenen ince işçilikler için diş sayısı çok olan HSS testere bıçakları seçilmelidir. Burada kesilecek malzeme çapı ve et kalınlığı ile kullanılan makine türü de önemlidir.

2- Dişlerin Şekli, Gruplanma Şekilleri

HSS daire testere bıçağı seçerken dişlerin formu, eğim açıları ve gruplanma şekillerine de dikkat etmek gerekir. Bu kriterler, bıçağın kesim şeklini etkiler.

3- Delik Boyutu

HSS testere bıçağının ortasında bir delik bulunur. Bu delik; bıçağı, testere makinesine takmayı sağlar. Deliğin boyutunun testerede takılacak delik miline uygun olması gerekir. Deliğin çok büyük olması somunun gevşemesi ve bıçağın yerinden çıkması anlamına gelir ki, bu da güvenlik açısından tehlikelidir.

4- Bıçağın Boyutu

Bıçağın çapı önemli bir kriterdir. Testere makinesinin tasarımına uygun çapta ve boyutta bıçak seçmeye dikkat etmek gerekir.

HSS Daire Testere Bıçağı Seçerken Dikkat Edilecek Bonus Bilgiler

  • Küçük diş aralıklı testere bıçakları ile daha hızlı kesim yapılır.
  • Sert malzemeleri kesmek için daha keskin diş şekilleri olan testere bıçaklarını tercih edebilirsiniz.
  • Kalın malzemeler için kalın bıçaklar uygundur.
  • Yüksek hızda zorlu kesimler bu testereler sayesinde başarı ile yapılabilir.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.