Paslanmaz çelik, boru, yapı çelikleri gibi metalleri kesmek için kullanılan şerit testerelerin periyodik koruyucu bakımlarını yapmak oldukça önemlidir. Bakımlarını aksatmadan yaptığınız şerit testerelerinizin ömrünü uzatır ve bu sayede zamanından önce değiştirmenin önüne geçmiş olursunuz. Şerit testere uygulamalarının bakımlarını yapmak, aynı zamanda bu ekipmanların gereksiz aşınma ve yıpranmalarına engel olarak yüksek verimlilikle çalışmalarını da sağlayacaktır.

Şerit testere makinesi bakımları günlük, haftalık, 6 aylık ve yıllık olarak dört bölüme ayrılır.

Şerit Testere Makinesi Günlük Bakımları

Günlük kullanımdan önce testerede gözle görülen herhangi bir hasar veya yıpranma olup olmadığı kontrol edilir. Kesme işlemi sırasında bıçağın aşırı ısınmasını önleyen kesme sıvısı ve yağ seviyelerine bakılır. Bıçağın dişleri temizlenir. Makine üzerindeki malzeme kalıntıları çıkarılır. Bıçağın gerginliği kontrol edilir. Gerginlik çok yüksek ya da çok düşük olursa testerenin zarar göreceği unutulmamalıdır. Bıçak kılavuzları kontrol edilir. Çünkü aşınmış kılavuzlar nedeniyle bıçağın kırılabilir.

Şerit Testere Makinesi Haftalık Bakımı

Bakım rutinini aksatmamak için haftanın belirli bir günü bakım günü olarak belirlenir. Şerit testere makinelerinin haftalık bakımında öncelikle minimum ve maksimum hız kontrol edilir, gerekirse kalibrasyon yapılır. Makine ve bıçaklar temizlenir. Temiz bir bez yardımıyla makinenin tozu alınır. Aşınmış parçalar varsa değiştirilir, gerekirse kayışlar değiştirilir. Günlük bakım düzenli yapılırsa, haftalık bakım kısa sürede tamamlanacaktır.

Şerit Testere Makinesi 6 Aylık Bakımı

Yılda iki kez yapılan bu bakım, testerenin ömrünü uzatan bir ayarlama olarak değerlendirilebilir. Bunun için öncelikle tekerlek yatakları kontrol edilir, gerekirse değiştirilir. Hidrolik sistem kontrol edilir. Filtreler değiştirilir. Bıçak kılavuz ayarları kontrol edilir. Mengene, kayış, bant kılavuzu gibi bütün parçalar gözden geçirilir. Bıçaklar değiştirilir. Yeni bıçak yerleştirilirken mutlaka kılavuz kitapçık okunarak standartlara uygunluk kontrol edilmelidir.

Şerit Testere Makinesi Yıllık Bakımı

Yıllık bakım, 6 aylık bakım gibi bir ayarlamadır. Yıllık bakım için öncelikle hidrolik sıvı deposu boşaltılır ve yeni sıvıyla doldurulur. Sıvı filtresi ve süzgeci temizlenir. Şanzıman yağı değiştirilir.

Yukarıda özetlediğimiz bakımları yaptığınızdan emin olmak için bir bakım çizelgesi tutmalı ve bakım tarihlerini ve sorunları not etmelisiniz. Örneğin bıçak değiştirdiğiniz tarihi not etmek hem makinenin performansını hem de yeni parçanın dayanım süresini izlemenizi sağlayacaktır.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.