Şerit testereler, doğru bir şekilde kullanıldığı zaman etkili bir kesim aracı olmaktadır. Fakat bunun aksine yanlış bir kullanımla beraber hem çeşitli yaralanmalara sebebiyet verebilir hem de iş esnasında istenilen verimliliği elde edemezsiniz. Peki, şerit testere bıçaklarının doğru kullanımını nasıl yapabiliriz? Sizler için bunu detaylı bir şekilde açıklayacağız.

  • Üzerinde Yer Alan Tozları Toplayın:

Bir bıçağın üzerinde toz oluşu, o bıçağın kesim işlemleri ile beraber güç transferini ve temiz hava oluşumunu da engeller. Bu sebepten dolayı da tozları mümkün olduğunca uzaklaştırmaya ve düzenli olarak bıçak üzerinde temizlik yapmaya çalışın.

  • Keskin Bir Bıçak Tercihinde Bulunun:

Bıçakların birçoğu, keskin oldukları zaman dilimlerinde çok iyi çalışmaktadır. Şerit testere bıçakları da bir istisna değildir ve onların da keskin bir şekilde hazırda bulunması gerekir. Eğer bıçağınızın yeteri kadar keskin olmadığını düşünüyorsanız yeni bir bıçak tercihinde bulunabilir ve çalışmalarınızı bu şekilde yürütebilirsiniz. Bu sayede daha kısa sürede daha fazla kesim işlemi yapabilmeniz de mümkün hale gelecektir.

  • Şerit Testere Bıçaklarını Her Zaman Temiz Tutun:

Şerit testerenin üzerinde yer alan tozlar ve daha önceki kesime ait parçalar, yeni bir kesim sırasında yalnızca sizi yavaşlatmaktadır. Bu sebepten dolayı da belirli süre aralıkları dahilinde temiz bir bez ile şerit testere bıçaklarını silmeyi deneyebilirsiniz.

  • Boğaz Derinliği Üzerinde Ayarlamalar Yapın:

Çalışma alanındayken birçok kişi verimli olabilmek ve hızlı davranmak ister. Ancak bu hız olayı sırasında şerit testerenizin üst silindir yüksekliğinizi ayarlamayı unutmamalı ve daha doğru kesimler yapabilme fırsatını kaçırmamalısınız. Yüksekliği ayarlamak, sizi her zaman daha avantajlı kılacaktır.

  • Çalıştığınız Alanı Her Zaman Temiz Tutun:

Şerit testereniz ile uzun parçalar kesiyorsanız, bu aşamada etrafınızda sizi rahatsız edecek parçaların olmaması gerekir. Bu sebepten dolayı da tüm parçaları kaldırmalı ve alanı temiz bir şekilde tutmalısınız.

  • Işık Kullanımı Gerçekleştirin:

Şerit testerenizi kullanırken ışık kullanabilir ve bıçaklarınızın kesimini daha rahat bir şekilde görebilirsiniz.
Bu ve bunun gibi daha birçok işlem, doğru bir şerit testere kullanımı için gerekmektedir. Bunları uyguladığınız sürece başarılı bir işlem hacmine sahip olacak ve kısa sürede yüksek verimlilik elde edebileceksiniz.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.