Soğuk kesim testereler, günümüzde birçok kişinin şahsi özel atölyesine girmiş ve yapılan çalışmalar için benzersiz bir çözüm makinesi olmuştur. Özellikle de metal kesme işlemleri sırasında karşılaşacağınız bu sorunlar, soğuk kesim testerenin kullanımı sayesinde artık tamamen geride kalacaktır. Metal ne kadar sağlam ve kaliteli olursa olsun, bu makinelerin sahip olduğu güç ile kısa sürede kesme işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Peki, bu soğuk kesim testere modelleri ne zaman kullanılır? Hangi durumlar dahilinde çalıştırmalı ve kullanmalısınız? Sizler için bu sorulara detaylı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız.

Soğuk kesim testereler, kendi adlarından da anlaşılacağı üzere kesim işlemlerinde malzemenin soğuk kalmasını ve ısınmamasını sağlar. Bunu da sahip olduğu mekanizma sayesinde sağlayan makine, birçok malzemenin kesim esnasında istenen soğukluk seviyesinde tutulmasına olanak tanır. Genel olarak dikey bir eksen üzerinde kesim yapan soğuk kesim testere, dişli ve dairesel bir bıçağa sahiptir. Birçok malzemede başarılı bir şekilde kesim yapabilme niteliğine sahip olması, ilk soru olarak “Hangi malzemelerde başarılı bir şekilde kesim yapabiliriz?” sorusunu sormanıza neden olur.

Testereler, genel olarak birden çok malzemenin kesimini yapabilmektedir. Bu kapsamda sizler de sahip olduğunuz soğuk kesim testere ile neler kesebileceğinizi bilmeli ve bu şekilde bir çalışma sürdürmelisiniz. Alüminyum tarzındaki yumuşak metaller, soğuk kesim testere ile çok basit bir şekilde kesilebilirken, bant testerede yer alan bıçağın zarar görebilmesine neden olabilmektedir. İşte bu gibi zaman dilimlerinde doğru bir tercih yapmalı ve kesimi zor olan malzemeler üzerinde soğuk kesim testerenin kullanımını sağlamalısınız.

Klasik testerelere nazaran daha kaliteli bir kesim gücüne sahip olan soğuk kesim testereler, diğer testerelerin kesim esnasında zorlandığı malzemelerde tercih edilmelidir. Bu malzemeler ise demirli ve demir dışı malzemeler olabilir. Her iki malzeme üzerinde de rahatlıkla kesiminizi gerçekleştirebilir ve testere herhangi bir zarar almadan işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Tüm bunların yanında, küçük boyutlara ve inceliğe sahip malzemeleri kesmeye de dikkat edin. Soğuk kesim testereler, bu tarz malzemeler için uygun olarak üretilmiştir ve büyük, kalın malzemeler içerisinde doğru bir kullanım sergilemeyebilir. Tüm bu detaylara dikkat ederek başarılı ve hızlı bir kesim işlemine sahip olabilirsiniz.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.