Metal kesme işleminde vasıflı işçilik, deneyim ve hassasiyet çok önemlidir. Kaliteli bir testere bıçağı seçilmelidir. Testere bıçağının kalitesi hem kesimin kalitesini belirler hem de güvenlik için önemlidir.

Metal kesme testeresi ile kesim yaparken kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli hususlar aşağıdaki gibi özetlenebilir:

1-Alınması Gereken Güvenlik Önlemleri

Metal keserken güvenlik, her zaman birinci önceliktir. Kişisel koruyucu ekipmanlar mutlaka kullanılmalıdır.

Koruyucu Eldiven

Metal kesmeye uygun seçilen eldivenler mutlaka ele tam ve rahat bir şekilde oturmalıdır. Kesim işlemi sırasında eldiven kullanmak, elleri sürtünmeden, ısıdan ve titreşimden korur.

Koruyucu Gözlük

Koruyucu gözlükler, kesim sırasında görüşün netliğini sağlar ve gözleri sıçrayan çapaklardan korur.

Kulak Tıkacı

Tıkaç kullanmak, özellikle uzun süreli kesim işlemlerinde kullanıcıyı gürültüden ve uzun vadede işitme kaybı riskinden korur.

Koruyucu Ayakkabı

Çelik burunlu veya takviye ile güçlendirilmiş ayakkabılar, ayakları kesim işleminde düşecek çapak ve parçaların vereceği zararlardan korur.

Koruyucu Giysi

Uzun kollu ve uzun paçalı vücuda oturan tulum, vücudu sıcak kıvılcımdan ve metal talaşlarından korumaya yardımcı olur.

2-Testere Bıçak Seçimini Doğru Yapmak

Demir, çelik, bakır, alüminyum gibi metaller için farklı testere bıçak türleri vardır. Kesilecek malzeme özelliğine göre testere bıçağını seçmek hem işlemin düzgün yapılmasını hem de bıçağın uzun ömürlü olmasını sağlar.

Yanlış bıçağı kullanmamak için kesilecek malzemenin kalınlığı önceden irdelenmelidir. Genellikle bıçak derinliğinin kesilecek metal kalınlığının ¼’ünü geçmemesi gerekir. İnce metalleri keserken yüksek diş sayılı elmas bıçaklar kullanılır. Daha kalın malzemeleri kesmek için ise daha az diş sayılı bıçaklara ihtiyaç olur.

3-Çalışma Alanında Alınacak Önlemler

Metal kesimi yapılan atölyede zemin temiz olmalıdır.

Metal kesimi sırasında ortaya çıkan parçacıklar, metal talaşları ve çapakları büyük bir güçle dışarıya atıldığı için birkaç metre uzağa kadar sıçrayabilir. Hatta reaktif metallerden çıkan çapaklar yanıcı da olabilir. Bu yüzden güvenlik giysileri giymemiş kişilerin kesim sırasında ortamda olmaması gerekir.

Kesim yapıldıktan sonra meydana gelen çapaklar hemen temizlenmeli ve elektrikli makinelerle teması engellenmelidir.

Testere bıçağını değiştirirken veya ayarlama yapılırken makinenin fişinin çekildiğinden emin olunmalıdır.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.