Kesimde kullanılan testerelerin birçok çeşidi vardır.

Şerit Testereler

Atölyelerde sıkça kullanılan bir testere türüdür. Çalışma prensibi, şerit halindeki testere laması ve iki kasnaktır. Kasnak üzerinde dönen şerit, kesilecek parçaya hidrolik güç sayesinde dalarak kesim işlemini gerçekleştirir. Dikey çalışan şerit testerelere “dekupaj testere” adı verilir. Bu türde de dikey testere aşağı yukarı hareket ederek malzemenin kesilmesini sağlar. Özellikle küçük parçaların kesilmesinde dikey testere kullanılır.

Bu testerelerde dişlerin sıkışarak bozulması ve kırılmasını önlemek için kesme sıvısı denilen genellikle gaz yağı veya bor yağından üretilen özel bir sıvı kullanılır. Özellikle metal kesimlerinde kesilen malzemenin soğutulması için soğutma tertibatı ve soğutma sıvısı kullanılır.

Paslanmaz çelik, galvanizli boru, köşebent, alüminyum, pirinç, plastik, hafif çelik gibi malzemeler şerit testereler ile kesilmektedir.

Daire Testereler

“Tepsi testere” olarak da adlandırılan özellikle inşaatçı ve marangozların sık kullandığı testere türüdür. Adından anlaşılacağı üzere elektrik motoruna bağlı daire şeklindeki testere ucu ve bağlı gövdeden oluşur. Yüksek devirle dönen testere bıçağı, kesilecek malzemenin üzerine bastırılarak yapılır. Bu tür testerelerde soğutma sıvısı yoktur.
Beton levha, plastik paneller, metaller, beton ve diğer sert malzemeler için özel bıçaklar takılarak kullanılan bir testeredir.

Çok yönlü kullanılabilen bu testerelerin masaya monteli ya da el tipi taşınabilir modelleri vardır. Kablosuz küçük olanlar, kapalı alanda basit işlerde kullanılır. Akülü daire testereler kabloların takılma tehlikesinin olduğu işlerde kullanılır. Tezgâh üzeri olanlar ise kabloludur ve bu modellerde testere sabit, malzeme hareketlidir.

Friksiyon Testereler (CRV)

Friksiyonun kelime anlamı basınç uygulama, ovma, ovuşturma, sürtünme olarak tanımlanır. Friksiyon testereleri sürtünme ısısından yararlanan yüksek hızlı dairesel testere demektir. Bu ısı metali eriterek kesim işleminin hızla yapılmasını sağlar. Bu testereler, en zor malzemeleri yüksek hızda kesmek için tasarlanmıştır.

Çelik borular, profiller, köşebentler ve kirişler bu testereler ile kesilir. Kesim sırasında ısı ortaya çıktığı için basınçlı soğutma uygulanır. Diş hatvelerinin uzun olduğu sıcak kesim bıçakları ile 750 derece üzerinde kesim yapılabilmektedir. Soğuk kesim bıçakları ile de 250 derece altında kesim yapılmaktadır.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.