HSS daire testere bıçakları, yüksek sıcaklık ve hızda kesim yapmak için kullanılır. Peki çeşitleri nelerdir? İşte detaylar:

OXY Serisi (HSS-DM05-1.3343)

HSS-OXY testere bıçağının üzerinde kaplama yoktur. DIN 1.3343 çeliği, Tungsten Molibden karışımlıdır. Darbe mukavemeti, aşınma ve burulma direnci yüksektir.

Standart HSS-OXY’yi manuel ya da yarı otomatik kesim makinelerinde kullanabilirsiniz. Alaşımsız ya da düşük alaşımlı çelik malzeme kesiminde OXY testereler uygundur.

TiAln Testere Bıçakları (HSS-DM05)

TiAln testere bıçaklarının içeriği Titanyum, Alüminyum ve Nitrojenden oluşur. 3400 Vickers (HV) sertlik ve 0.45 sürtünme katsayısı, 800 °C oksidasyon sıcaklığı değerleri vardır.

Düşük sürtünme katsayısı sayesinde minimum yağlama koşullarında bile güzel sonuçlar verir. Masif ve borular, çekme dayanımı 1100 N/mm²’ye kadar olan orta ve yüksek alaşımlı çelikler, paslanmaz çelikler ve dökme demirler TiAln testereler ile kesilebilir.

TiCN Testere Bıçakları (HSS-DM05)

Titanyum, Karbon ve Nitrojen ’den oluşan HSS testere bıçak tipidir. 3000-3500 HV arasında yüksek sertlik derecesine sahiptir. Kaplama Kalınlığı 1-4 mikrometredir.

İçeriğindeki Karbon nedeniyle sürtünme katsayısı 0.22’dir. Bu özelliği, TiCN testereleri paslanmaz çelik ve 800 N/mm²’ye kadar sertlik derecesine sahip orta alaşımlı çelik gibi aşındırıcı malzemeleri kesmeye uygun kılar. Düşük sürtünme katsayısı sayesinde kesme kenarında talaş oluşumu önemli ölçüde azalır.

Alüminyum ve bakır alaşımları ve havacılık alaşımlarının kesimi için de uygundur.

Tin Serisi (HSS-DMO5)

Titanyum Nitrojen kaplamalı testeredir. Yüzey sertliği 2200-2400 HV arasındadır. Sürtünme katsayısı 0.45’dir.
Düşük ve orta alaşımlı çeliklerin, profillerin, çelik plastik bileşenlerin kesiminde kullanılır. Biyomedikal sektöründe Tin testereler sıkça tercih edilir.

Her zaman bol yağlama ile kullanılmalıdır. Tin içerikli testereler Bakır, Pirinç ve Bronz kesmek için uygun değildir.

Vapo Serisi (HSS- DM05)

Genel kullanım için üretilen Vapo testerelerde testere yüzeyi ve malzeme arasındaki kaymayı iyileştiren demir oksit tabaka bulunur. Demir dışı düşük alaşımlı metaller için uygundur. Sertliği 500-800 N/mm² olan nispeten daha az sert malzemeler ve yapı çelikleri Vapo Serisi testereler ile kesilebilir. Sürtünme katsayısı 0.65’dir.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.