Günümüzde inşaattan madenciliğe kadar pek çok sektörde sert materyaller kullanılır. İşin doğası gereği, bu sert malzemelerin belirli formlarda kesilmeleri gerekir. İşte tam da bu noktada elmas daire testerelere ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü en basit mantıkla anlatmak gerekirse, sert malzemeyi kesmek için daha sert bir malzeme gerekir. Yüksek kalite çelikten üretilen elmas testerenin başka malzemeleri kesip öğütebilme potansiyeli vardır. Özetlemek gerekirse, taş, çelik, beton, seramik, kiremit, asfalt gibi sert malzemeleri kesmek için elmas daire testereler kullanılır diyebiliriz.

Elmas testerelerin yapımında, isminde geçtiği üzere sadece elmas kullanılmamaktadır. Elmas nadir bulunan ve pahalı bir mineral olduğu için, bu testerelerde toz metal ve sentetik elmas parçacıklarının karışımı kullanılır.

Elmas daire testere ile metal kesilir mi?

Elmas daire testere ile metal kesilebilir. Bu testerelerde kullanılan elmas uçlu kesme kenarlarının yapısına göre kestikleri malzemeler de değişmektedir. Örneğin beton kesen ve asfalt kesen elmas daire testerelerin bıçakları farklıdır. Bu bıçakların hepsi, yüksek dirençli, hassas ve dayanıklıdır. Ayrıca granit, arduaz gibi diğer doğal taşlar, mermer, karo ve kaldırım taşları da elmas bıçaklarla kesilebilmektedir. Alüminyum, pleksi, bakır, pirinç gibi malzemeleri elmas daire testere ile kesmek için en uygun çap ve diş formunu seçmek gerekir.

En çok kullanılan iki tür elmas daire testere bıçakları CERMET ve TUNGSTEN’dir

  • CERMET(SERMET) Soğuk Kesim Testere Bıçakları

CERMET, seramik ve metal karışımına verilen addır. Bu bıçaklar gerek kullanım ömrü ve gerekse kesme performansı ile ön plana çıkar. Bu tür bıçaklarda, metalin yüksek mukavemeti ve seramiğin ısı dayanımından faydalanılır. Cermet türü elmas daire testere bıçaklarını hafif sert çelik katı malzemeleri ve boruları keserken kullanabilirsiniz.

  • TUNGSTEN Karbür Uçlu Elmas Daire Testere

Elmas uçlu testerelerin tungsten karbür soğuk uçlu türü yüksek performanslı daire testere sınıfındadır. Özel diş geometrisi olan bu bıçaklar, yüksek karbonlu çelik malzemeler, paslanmaz çelikler, kalıp çelikler gibi malzemeleri kesmek için tasarlanmıştır. Kaplama özellikleri sayesinde çelik çubukları bir şerit testereye nazaran çok daha hızlı kesebilme özellikleri vardır.

Ayrıca bu testereler metalurji sanayinde, otomotiv sektöründe çok yaygın olarak kullanılırlar.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.