Daire testereler inşaat, el sanatları, plastik sanayi, havacılık sanayi gibi pek çok sektörde kullanılır. Alüminyum gibi yumuşak metaller, plastikler ve seramik karo gibi sert malzemeler de daire testere ile kesilebilir. Bu testere ile yapılan kesim, düz bir çizgide gerçekleşir. Genellikle inşaatlarda, yıkım işlerinde, metal işlerinde kullanılsa da portatif olanları ile atölyelerde DIY projelerini gerçekleştirmek de mümkündür.

Daire testerelerle bu kadar farklı malzeme kesilebilmesinin nedeni, farklı bıçaklar kullanılmasıdır. Malzemenin sertliğine göre bıçaklar da değişiklik gösterir. Bıçakları dört ana gruba ayırmak mümkündür:

  • Taş, beton kesmek için kullanılan bıçaklar
  • Metal kesmek için kullanılan bıçaklar
  • PVC, kauçuk gibi plastik malzemeleri kesmek için kullanılan bıçaklar
  • Daire Testere ile Fayans ve Tuğla Kesmek
  • Fayans ve tuğlaları kesmek için daire testere kullanılır. Bunun için özel elmas daire testere bıçakları mevcuttur.
  • Fayans ve tuğla keserken, diğer malzemelerde olduğu gibi öncelikle kesilecek çizgi işaretlenir ve kesim işlemi gerçekleştirilir.

Daire Testere ile Metal Kesmek

Yumuşak metallerin kesilmesi için daire testereler uygundur. Çoğunlukla oluklu çatı kaplama levhaları, alüminyumdan yapılmış borular, ince sac metalden yapılmış borular için daire testereler kullanılır.
Çelik borular da daire testere ile kesilebilir. Bunun için özel tasarlanmış elmas uçlu daire testereler kullanılır. Yüksek cidarlı boru ve profiller içinse HSS Daire testerelere ihtiyaç vardır.

Daire Testere ile Plastik ve Fiberglas Kesmek

Geniş yelpazede kullanılan pleksiglas ve polikarbonat levhaları kesmek için daire testereler uygundur. Hemen hemen tüm plastik çeşitleri için daire testereler kullanılabilir. Bunun nedeni ise bu tür malzemelerin bıçağın girmesine uygun yumuşaklıkta olmalarıdır. Kesme sırasında çatlama ve yırtılmalar olabileceği için, sadece sert plastikler daire testere ile kesmeye uygun değildir.
Plastik cam olarak da adlandırılan pleksiglas levhalar kırılgandır. Bu nedenle bu tür malzemeleri destekleyerek keserken dikkatli olunmalıdır.

Daire Testere ile Beton ve Duvar Kesmek

Uygun bıçaklar kullanarak daire testereler ile beton ya da asfalt kesilebilir. Bu testereler dekoratif amaçlı beton kesimleri için de kullanılır.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.