Daire testere ile demir kesilir mi?” sorusuna yanıt vermek için daire testere tiplerini incelemekte fayda var. Daire testereler, kesme disklerinin yapısına göre elmas daire testereler ve HSS Daire testereler olarak iki kategoride incelenebilir. 

ELMAS DAİRE TESTERELER

SERMET Uçlu Daire Testereler

Bu tür daire testerelerde, seramiğin ısı dayanımı ve metalin mukavemetinden yararlanmak için seramik ve metal karışımı testere uçları kullanılır. Bu tür daire testereler, düşük ve orta alaşımlı çelikleri kesmek için uygundur. 

TUNGSTEN Karbür Uçlu Daire Testereler

Kaplamalı Tungsten uç kullanılan daire testereler, karbon oranı yüksek çelik malzemelerin kesilmesi için tasarlanmıştır. Bu testereler oldukça güçlüdür ve aşınma dirençleri yüksektir. Özellikle çelik borular bu tür testerelerle kesilir.

HSS DAİRE TESTERELER

İngilizce High Speed Steel kelimelerinin kısaltması olan HSS, dilimize “Yüksek Hız Çeliği” olarak çevrilir. HSS Daire Testereler, soğutma suyu ile entegre çalıştığı için, yüksek kesim sıcaklığı ve sürtünme koşulları altında kesim yapabilen daire testere türüdür. 

HSS Daire testereler, yüksek cidarlı boru ve profilleri kesmek için tasarlanmıştır. 

  • TiAln Uçlu Daire Testere

Titanyum, Alüminyum Nitrür kaplamalı bıçağı olan bu testereler yüksek ısıya ve oksidasyona dirençlidir. Paslanmaz çelik malzemelerin yanı sıra orta ve yüksek alaşımlı çelik malzemelerin kesimine uygundur.

  • Tin Uçlu Daire Testere

Titanyum nitrür uçlu bu yuvarlak testere ucu yüksek sertliktedir ve oksidasyon sıcaklığı yüksektir. Dolayısıyla düşük ve orta alaşımlı çelikler başta olmak üzere genel kullanıma uygundur.

  • HSS- Oxy Daire Testere

Özel bir kaplaması olmayan standart uçlu daire testere türüdür. Düşük alaşımlı ya da alaşımsız çelik malzemeleri HSS-Oxy testere ile kesilebilir. 

  • TiCN Uçlu Daire Testere

Kaplaması Titanyum-karbon ve nitrürden oluşan bu testere ile paslanmaz çelikler, havacılıkta kullanılan alaşımlar, bakır ve alüminyum malzemeler kesilebilmektedir.

  • Vapo Uçlu Daire Testere

Ucu demir oksitten üretilen bu testereler sert ve tok bir yapıdadır. Bu testere ile demir dışı metaller ve düşük alaşımlı yumuşak malzemelerin kesimi yapılabilir.

Yukarıdaki daire testere özelliklerinde görüleceği üzere hiçbiri demir kesmek için uygun değildir. Demir kesmek için özel olarak üretilmiş demir testereleri, (Hacksaw) kullanılmalıdır.  

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.