Kesme Sıvısı Nedir, Neden Kullanılmalıdır?

Kesme sıvıları, makine atölyeleri, üretim tesisleri, metal parçalarının kesildiği veya işlendiği yerlerde sürecin sorunsuz, güvenli ve verimli ilerlemesini sağlamak için kullanılır. Bu sıvıların temel kullanım amacı metal malzeme içerisinde hareket eden takım ucunun yağlanması ve soğutulmasını sağlamaktır. Kesme sıvıları olmasaydı, makinelerin aksamları bozulur veya kırılırdı. Kesme sıvısı kullanmanın bir diğer faydası ise, işlem sırasında hem operatörün hem de çevrenin güvenliğine katkı sunmasıdır.

Kesme Sıvısı Fonksiyonları

Yağlama: Kesme sıvıları, takımları ve makineyi yağlamak için yağlayıcı olarak kullanılabilir. Bu sayede testere bıçakları ve iş parçası arasındaki sürtünme ve dolayısıyla üretilen ısı miktarı azalır. İşlem için gereken kuvvet azalır ve testere bıçağı metal içerisinde daha kolay hareket eder. Yağlama aynı zamanda oluşan talaşların takıma kaynak olmasına da engel olur.
Soğutma: Uzun sürelerde yoğun kesim gerektiren endüstriyel işlerde basit hava soğutmasının başa çıkamayacağı kadar ısı üretilir. Takımları soğutmak için üretimi kesintiye uğratmak yerine sıvı soğutucu ekleyerek ısı hızla azaltılır. Kesme sıvıları sayesinde iş parçası ve takımlar soğutularak sürtünme ve aşınma azalır, süreçler hızlanır.
Yıkama: Kesme sıvıları, işlem sırasında oluşan talaşları yıkama işlevi de görür. Bu sayede daha iyi bir yüzey kalitesi elde edilir.

Kesme Sıvısında Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

İyi bir kesme sıvısında olması gereken özellikleri 6 kategoride incelemek mümkündür.

1 – Yüksek Parlama Noktası
Bir kesme sıvısı kolay tutuşup yanmamalıdır. Parlama noktasının yüksek olması, kesme sıvısının yanması için gereken ısı enerjisinin yüksek olması demektir. Böylece yangın çıkma olasılığı azalır.
2 – Düşük Viskozite
Düşük viskoziteli bir sıvı kolayca dökülür ve serbestçe akar. Düşük viskoziteli kesme sıvısı sayesinde kesim sırasında oluşan metal çapakları birikmez. Makine kolayca temizlenir.
  3 – Düşük Yüzey Gerilimi
Bir sıvının yüzeyinde bir film tabası oluşturması için gereken enerjiye yüzey gerilimi adı verilir. Düşük yüzey gerilimi olan sıvılar kolayca yayılıp geniş bir alanı kaplayabilir. Kesme sıvılarının bu özelliği sayesinde oluşan talaşlar ulaşılması zor yerlerde birikmez ve böylece makine temiz kalır.
4 – Yüksek Sıcaklıkta Kararlılık
Metal kesme işlemi sırasında oluşan yüksek sıcaklıklarda kesme sıvısının kimyasal yapısı bozulmadan kararlı halde kalmalıdır. Böylece yapılan işlemde korozyon gibi istenmeyen sonuçlar önlenebilir.
  5 – Yüksek Isı Emme Oranı
Kesme sıvıları ısıyı emerek soğutma sağlar. Isı emme oranı, akışkanın ne kadar hızlı enerji absorbe ettiğini ölçer. Oranı yüksek olan kesme sıvıları daha hızlı soğuma sağlar.
  6 – Mükemmel Yağlama Özelliği
Kesme sıvısının yağlama özelliği çok önemlidir. Yüksek yağlama özelliğine sahip olan kesme sıvısı sayesinde makinenin aşınması önlenir; bu da bakım maliyetlerinde önemli bir tasarruf demektir.

Kesme Sıvısı / Yağı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

  • Kesme sıvısı kullanmak, daha uzun takım ömrü demektir. Kesme sıvılarının soğutma fonksiyonu, testere bıçaklarının aşırı ısınarak zarar görmesine engel olur.
  • Kullanılan kesme sıvıları, testerenin sürtünmesini ve tutukluk yapmasını engelleyerek işlem gören metal parçasında kaliteli bir yüzey elde edilmesine yardımcı olur.
  • Kesme sıvıları sürtünmeyi engelleyerek daha az enerji kullanmayı ve dolayısıyla tasarruf etmeyi sağlar.
  • Kesilen yüzeyler ve kesme takımlarında oluşması muhtemel korozyon ve pas, kesme sıvıları kullanılarak önlenir.
  • Kesme sıvılarının yağlama özelliği sayesinde oluşan metal çapaklarının makineye sürtünmesi engellenir. Çapaklar, kesme sıvısı sayesinde kolayca tezgâhtan uzaklaştırılır.
  • Kaliteli bir kesme sıvısı, iş parçasının aşırı ve soğuk değil sabit bir sıcaklıkta kalmasını sağlar. Kesme sıvılarının soğutma fonksiyonu sayesinde ısıdan kaynaklı boyutsal bozulma önlenir.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.