Ev tipi bıçaklara nazaran oldukça farklı bir sisteme ve yapıya sahip olan endüstriyel bıçaklar, günümüzde işletmelerde ve otellerde oldukça yoğun olarak kullanılmaktadır. Sahip olduğu nitelikler ile hem hissiyat hem görünüm hem de işlevsellik olarak sıradan bıçaklar ile farklı olan endüstriyel bıçaklar metal gibi çeşitli malzemelerin doğranmasını ve işlenebilmesini de sağlar. Fakat tüm bu işlemleri yaparken dikkatli olmalı ve endüstriyel bıçaklarınızın bakımını, temizliğini eksik yapmamalısınız. Eğer bakımlarınızı ve temizliğini doğru zaman dilimlerinde yapmazsanız, bunun sonrasında var olan keskinliği kaybederek körelmiş bir bıçağa sahip olursunuz. Doğru bir şekilde temizlik yapılması, bıçakların her zaman ömrünü uzatacaktır.

Endüstriyel bıçağınızın ömrünü uzatmak ve her zaman en iyi formunda kullanmak istiyorsanız, bunun için kesinlikle bıçağınızı temiz tutmalısınız. Kullanım yaptığınız her işlemden sonra bıçağı suya tutabilir ve üzerindeki tüm kirler gidene kadar silebilirsiniz. Bunun sonrasında da yine ıslak bırakmamalı ve kuru bez ile tüm ıslaklığını silmelisiniz. Yıkama işleminde sabun kullanmamak, işin püf noktasıdır. Bıçağın sahip olduğu keskinliğe zarar veriyor olması nedeni ile kimse tarafından tercih edilmez ve sade bir şekilde yıkama yolu izlenir. Endüstriyel bıçağınızı temiz tutmak ve bakımlı olmasını sağlamak için izleyeceğiniz diğer yollar da şu şekildedir:

  • Doğru Şekilde Saklayın:

Satın aldığınız her ürünle beraber bir kullanma talimatı da sizlere iletilmektedir. Ürünü uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız, bu talimatları kaybetmemeli ve üzerinde yer alan bilgilere göre bir kullanım sağlamalısınız. Endüstriyel bıçakları doğru bir şekilde kullanmak istiyorsanız, bu talimatları takip ederek doğru bir yerde saklamalısınız. Bunun için bıçağın var olduğu ambalaj kutusunu atmayın ve kullanımlarınızdan sonra genel olarak bıçağı bu kutuda saklayın. Bıçağınız eğer yere düşer ve bir alan çarparsa, keskinliğinde kayıp yaşayabilir.

  • Keskin Kenarı İçin Koruma Yapın:

Endüstriyel bıçakların en önemli kısmı, keskin olan kısımlarıdır. Bir kılıfa sahibi olmak, keskin kısmın ucunun korunmasını sağlayacaktır. Sizler de bu kısımlara sahip olmayı unutmayın.

Yukarıda yer alan bilgiler, endüstriyel bıçakların temiz tutulmasını ve doğru bakım yapılması ile uzun ömürlü olabilmesini sağlayacaktır. Bu bilgileri göz önünde bulundurarak endüstriyel bıçakları temiz tutmaya özen gösterin.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.