Gıda işleme, lastik, kauçuk, metalurji, plastik, kâğıt gibi akla gelen birçok sektörde farklı özelliklerde bıçaklar kullanılır. “Makine bıçakları” olarak da adlandırılan bu aletler genel olarak “endüstriyel bıçak” olarak tanımlanır. Sektör özelliğine göre bu bıçaklarla kesme, delme, dilimleme, çentik atma gibi pek çok spesifik iş yapılabilmektedir. Endüstriyel bıçaklar karbon çeliği, paslanmaz çelik, tungsten, katı seramik ve alaşımlarından imal edilir.

Farklı sektörlerde mümkün olan en iyi performansı en az maliyetle elde etmek için doğru seçim yapmak çok önemlidir. Bu temelde en yaygın kullanılan bıçak çeşitleri şunlardır:

Daire Testere Bıçaklar

Daire testere bıçaklar, endüstriyel uygulamalarda çok yönlülükleriyle yaygın olarak kullanılır. Bu bıçaklar, özellikle ısıtılmış ya da yarı ısıtılmış metal blogları kesmek için uygundur. Ayrıca kâğıt, kauçuk, mukavva, yalıtım malzemeleri kablo ve folyo kesme işlerinde, imalat sanayinde, baskı endüstrisinde, gıda ve hafif sanayi kollarında da bu bıçaklar kullanılır. Farklı malzemelerden üretilen bu bıçaklar sağlam makine bıçağı olarak tasarlanmışlardır. Elektrikle çalıştırılan bu bıçakların performansı, üretildikleri malzeme cinsiyle yakından ilgilidir.

Dairesel Dilimleme Bıçakları

Bu tip endüstriyel bıçakların özelliği, kenarlarının keskin ve dişsiz olması yanı sıra düşük kesme açısına sahip olmalarıdır. Adından anlaşılacağı üzere dilme işlemi için kullanılırlar. Yaygın olarak kâğıt, film, folyo kesme işlerinde kullanılırlar.

Dişli (tırtıklı) Bıçaklar

V kesim profil, tırtıklı, perfore gibi farklı dişlere sahip olan bu tip endüstriyel bıçaklar, ileri geri hareketle kullanılır. Lastik, kauçuk, gıda işleme yanı sıra halat, kumaş, kemer gibi dokulu endüstriyel malzemeleri kesmek için optimize edilmişlerdir.

Üç Delikli Endüstriyel Bıçaklar

Daha az atık üretmesi ve çeliğin daha az gerilimi sayesinde yüksek performansı ile ön plana çıkan bıçak türüdür. Çok çeşitli kalınlıklarda ve çelik, karbür gibi farklı malzemelerden üretilen bu bıçaklar özellikle alüminyum, plastik folyo, dokusuz yüzeyler ve kâğıt ürünleri gibi çok farklı malzemelerin kesilmesinde kullanılır.

Fiberglas Bıçaklar

Havacılık, otomotiv, tekne yapımı, banyo aksesuarları yapımı gibi pek çok sanayi sektöründe kullanılan sert ve kırılgan cam elyafı, parçalanma ve ufalanma riski olan bir malzemedir. Bunun için özel yüksek karbonlu çelik veya karbürden tasarlanmış endüstriyel bıçaklar kullanılır.

Werte Kesim Teknolojileri olarak her kesimde en iyiyi hedefliyoruz. Mükemmel ürünlerimiz harika satış sonrası desteğimizle her kesimin kusursuz olması için çalışıyoruz.